Ninja Warrior

| in: Everyday
Sitter just nu och kollar på Ninja Warrior och vilket program! Rikitgt kul att kolla på om man tycker om tävlingsprogram.
Igårkväll hade jag första hockeyträning och efter det var det bara att åka hem och duscha lite snabbt innan jag gick iväg till Josse för att träffa henne igen och käka middag. Riktigt trevlig kväll med en massa snack! Det var ju så länge sedan vi sågs sist så vi hade en del att ta ikapp.
Idag skulle jag dock upp i god tid så jag hann äta frukost innan det var dags att gå till gymmet på ip och köra ett kettlebell pass som min tränare hade gjort.
Kul att träna i grupp istället för att vara ensam på gymmet.
Annars har jag bara suttit och pluggat matte idag. Inte det roligaste, men det behövdes eftersom jag inte gjorde alla sidor förra veckan...
 
Hoppas ni får en riktigt skön kväll!

White with a touch of Champagne

| in: Uncategorized
Igår var jag och fixade nya snygga naglar hos underbara Lisa på Lisas Nagelhörna. Vitt med champagneglitter. Stilrent och snyggt!
Detta är andra gången jag gör naglar och förra gången var jag hur nöjd som helst och även denna gången gick jag där ifrån med ett leende på läpparna och snygga naglar.

Style

| in: Inspiration
Untitled #11
 
Har satt och kollade runt lite på olika hemsidor och bestämde mig för att göra ett collage.
Var riktigt länge sedan jag gjorde något sådant, men nu så. Måste verkligen införskaffa mig en hatt också.
Har letat som en tok hela hösten, men inte hittat något som passade. Eller, jo. Jag hittade en, men den kostade 500 spänn, vilket var jäkligt mycket för en hatt!

Ledig, igen

| in: Everyday
 
Godmorgon mina fina!
Min lärare smsade oss igår och skrev att hon var sjuk så lektionen blev inställd, vilket betyder att jag är ledig även idag då vi har samma lektion hela dagen. Inte för att jag har någonting emot det, men det här med att vi inte har gått en hel vecka i skolan sedan vi började efter jullovet...
Hur som helst. Vaknade vid halv nio, men orkade inte kliva upp förrän straxt efter 9. Är så trött i hela kroppen och huvudet hänger verkligen inte med.
Ringde till vårdcentralen för att boka en tid till sjukgymnasten så nu var 1/3 samtal avklarat. Måste även ringa till en arbetsplats för att söka sommarjobb, ringa osteopaten för att boka en tid, gå till frissan och boka en tid, gå och handla och göra lite läxor. Mycket som ska göras idag och klockan är redan halv elva...
Lite senare ska jag även och fixa nya naglar så bilder kommer antingen upp ikväll eller imorgon. (Troligen det andra alternativet)

Destiny is for losers

| in: Quotes
 

PLL

| in: Everyday
 
Godmorgon vänner!
Gick ut och tog en power walk innan frukosten, vilket var väldigt skönt. Visste att första lektionen var inställd, men fick ett sms imorse som sa att även andra också var inställd. Med andra ord börjar jag 14.30 idag... Lite segt eftersom det bara är en lektion, men sånt är livet.
Sitter för tillfället och käkar frukost samt kollar ett avsnitt av Pretty Little Liars. Är det bara jag som tycker att serien verkligen har blivit seg? Förut satt jag hela veckan och längtade tills det nya avsnittet skulle komma, men nu är det mer "Varför kan det aldrig ta slut"-känslor... Väldigt tråkigt eftersom jag verkligen har tyckt om serien innan, men nu är det bara några avsnitt kvar (om jag inte kommer ihåg fel) så det är bara att hålla ut.

Memories that never fade

| in: Around The World
RHODOS
 
Har lite bilder från Rhodos som jag inte visat än och tänkte att det kanske var dags att lägga upp dem.
Tänk att det redan gått 7 månader sedan jag var på Rhodos med hela familjen... Tiden går så himla fort!
Vi brukar inte resa speciellt mycket utomlands och speciellt inte till varamare länder, men Rhodos har jag varit på 2 gånger och verkligen en ö jag kan åka till igen!
Längtar verkligen efter sommarvärmen, men innan det väntar en resa till Österrike tillsammans med min bästa vän.
Som vi har längtat efter den här redan och den 20:e februari sticker vi. Är så sjukt taggad!

Run, Run, Run - Tokio Hotel

| in: Music
 
Under en period när jag var yngre lyssnade jag hur mycket som helst på det tyska bandet Tokio Hotel och hade värsta crushen på gitarristen Tom Kaulitz. Jag hade massa posters och satt vid YouTube flera timmar om dagen för att lyssna på dem, och speciellt deras låt Monsoon. Det var min absoluta favoritlåtar och en låt som jag alltid på något sätt har lyssnat på igen och igen och igen genom åren. Det var säkert 3-4 år sedan jag lyssnade på den sist, men här om dagen fick jag något ryck och satte på den igen. Började även lyssna på Best of-plattan på tyska och fastnade direkt för den tyska verisionen av Monsoon.
Efter 4 år utan att släppa en enda låt kom de i oktober förra året, äntligen ut med plattan Kings of Suburbia. Har suttit och lyssnat igenom den lite grann de senaste dagarna och har hittat en favorit. Run, Run, Run. Älskar den! Dock lite deppig kanske, men så himla bra och videon är så himla fin!
Lite konstigt egentligen att man bara, hux flux, kommer på att man ska lyssna på låtar man inte hört på flera år, men jag gillart'!

Delicious

| in: Mat
 
 
Gjorde denna underbara frukosten igår. Så gott!
Dock skulle bilderna blivit lite annorlunda än vad de blev eftersom jag först hade tänkt ha allt på en av mina filtar, men nej.
Glaset tippade och smoothien kladdade ner hela filten så ny är det en stor röd fläck på den istället. Alltid lika smidig, jag vet...
Var ledig igår och är även ledig idag då mina lärare är i London på en utställning.
Har suttit med lite läxor nu på förmiddagen och ska efter lunchen pallra mig iväg till gymmet för att gå en powerwalk.
Känner inte riktigt för att gå ute nu när det har snöat så mycket och är halt. Har ändå match ikväll så jag ska mest gå av mig lite av dagarnas träningsvärk.  

Små stjärnor lyser också i mörkret

| in: Självporträtt
Medvetenhet är nyckeln till förvandling
 

”Jag måste göra något” löser alltid fler problem än ”Något måste göras”

 

Livet är för viktigt för att tas för allvarligt

 

Doften kvarstår alltid i handen som överlämnar rosen

 

Dina tidigare misstag är menade att vägleda dig, inte definiera dig

 

 

 

 

 

 

Saturday dinner

| in: Mat
 
I lördags åkte hela familjen hem till mormor och morfar för att äta middag tillsammans med dem och mina kusiner.
Riktigt trevlig kväll som även slutade med lite julklappsöppning.
Det blev räkmacka till förrät, kalkon med hasselbackspotatis till huvudrätt och hemmagjord glass till efterrätt. Så gott! 
Var även väldigt länge sedan jag träffade mina kusiner eftersom de drog till Thailand över jul och nyår så det var kul att träffa dem igen.
De var dock väldigt bruna så snacka om att man kände sig blek...

Turtle neck

| in: Outfits
Kappa från Warehouse London / Tröja från Bik Bok / Jeans & Halsduk från Gina Tricot / Mammas skor

Fotade denna looken igår. Är inte alls nöjd med hur bilderna blev, men de får komma upp ändå.
Var ju länge sedan sist det kom ett outfitinlägg så när jag ändå har varit ute och fotat får jag ta och lägga upp resultatet ändå.
Är helt kär i denna tröjan också! Favoriten i garderoben, även om den blivit använd på tok för lite i vinter.
Å andra sidan har det ju inte varigt svinigt kallt ute så man har inte behövt ha så tjocka tröjor på sig...
Är även rätt kär i kappan också och fler ska inhandlas. Bland annat ska jag beställa denna från Sheinside. Snyggt och stilrent.
Måste även handla lite nya kläder i allmänhet. Ny garderob skulle lungt behövas...

17 Januari

| in: Uncategorized
 
Sitter och dricker varm choklad samtidigt som jag redigerar lite outfitbilder som jag var ute och tog nyss. Fy satan vad kallt det var! Frös så jäklarns mycket om händerna att jag var tvungen att gå in efter 15 minuter...
Bilderna blev inte speciellt bra, men de kommer komma upp på bloggen under morgondagen i alla fall.
Ska bli mycket bättre på att lägga upp outfitbilder här i bloggen. Jag tycker ju själv att det är superkul att ta sådana bilder (när de väl blir någorlunda bra) även om jag inte är jättreduktig på det, men övning ger färdighet. Under just den här årstiden är det dock väldigt mycket svårare eftersom det 1. Är i princip mörkt ute när jag kommer hem från skolan och 2. Helgerna brukar bestå av matcher och träningar. Ska göra mitt bästa i alla fall så nu får fler outfitinlägg!

Lady Blue

| in: Illustrationer
Vi har fått en uppgift där vi ska bli inspirerade av Andy Warhol och hans konst, men jag visste inte vad jag skulle göra så jag började rita i mitt skrivhäfte istället.
Det resultatet ligger uppe på min Instagram tillsammans med en annan bild jag ritade.
Tänkte att det skulle vara kul att försöka illusrera den i datorn och detta blev resultatet.
Har aldrig någonsin gjort något liknande innan, men är ändå väldigt nöjd med hur den ser ut.
Trodde inte att det skulle bli så bra som det blev ändå och speciellt inte med tanke på at jag använt mig av en vanlig datormus...

Inte som planerat, men bra ändå

| in: Mat, Träning
 
Mamma och pappa lagade mat idag och det blev falafel. Första gången vi någonsin gjort det hemma och jag måste ju säga att resultatet blev jäkligt bra för att vara första gången.
Dock var det VÄLDIGT mycket mat att äta upp... Egentligen skulle det vara någon paprika sallad till, men eftersom jag inte äter vanlig paprika stod jag över det.
Det blev ingen träning på gymmet ikväll för min del. Sitter hemma med ont i halsen istället...
Hoppas verkligen det går över tills imorgon eftersom vi har träning och jag verkligen vill kunna träna och ge 100%.
Igår gick jag på halvfart hela ispasset eftersom jag inte mådde bra, och det fick mig inte att må mycket bättre.
Ska gå ner och dribbla lite med teknikkulan istället. Var ett par dagar sedan sist...

You pick me up when I'm falling down

| in: Everyday, Självporträtt
 
Klockan ringde vid halv 6 imorse, men orkade inte gå upp förrän vid 6...
Är verkligen inte en morgonmänniska, men ändå är frukost det bästa målet på hela dagen. Eh ... ja.
Fixade bananpannkakor som min snälla mamma stekte åt mig medan jag gjorde iordning mig.
Älskar hur lätt det är eftersom de bara innehåller ägg och banan. Steker mina i kokosfett, vilket gör att det blir ännu godare!
Just nu sitter jag i skolan och har precis fått en uppgift där vi ska göra en affisch om motion.
Älskar estetdagarna eftersom vi bara gör roliga saker (okej, ibland gör vi mindre roliga saker också...) och saker där vi får jobba mycket självständigt och med bla. Photoshop. Så kul!
Ikväll är det ingen träning med laget, men ska gå till gymmet och köra mitt sjukgymnastikpass för ryggen. Kan verkligen behövas... 

Allt det som ingen trodde gav någon förändring

| in: Gransnäs
 
Anledningen till att det stått tomt här i bloggen över helgen var för att jag har spenderat helgen på en av världens bästa platser tillsammans med underbara människor!
Åkte ner mot Linköping i fredags och mötte upp några riktigt saknade vänner för att sedan åka vidare mot Aneby. Där ifrån åkte alla köksare tillsammans med årets blivande konfirmander med bussen som skulle gå mot Gransnäs. Dock skulle vi hoppa av tidigare så konfirmanderna blav lite förvånade när bussen stannade mitt i skogen och släppte av en tredjedel av gänget i bussen.
Fredagkvällen bestod mest av att packa upp alla sovsäckar, blåsa upp luftmadrasser och leka 15 (kurragömma). En riktigt trevlig kväll som slutade med att jag och Hedvig däckade vid 2-tiden medan de andra fortfarande var vakna och inge gick och la sig förrän vid 4-tiden.
På lördagen blev dagen rätt konstig. Frukost vid 11.30, lunch vid 16, middag straxt efter 19 och efter det bar det av mot gården för att gå på mässan i kapellet kl. 22.30. Underbar kväll! Så skönt att få komma till kapellet igen och sitta där med alla. Söndagen kom och det var dags att åka hem.
 
Jag är så tacksam för dessa år som jag fått på Gransnäs. 2 förträffar, 3 somrar, 3 återträffar och en helg hos Uffe - det är det jag hunnit med, men jag hoppas att detta inte var det sista året jag spenderade min sommar på den mest underbara platsen på jorden.
Tack alla som var med och gjorde denna helgen underbar med massa skratt!

Please don't say I'm going alone

| in: Självporträtt
Oh, there's an island where all things are silent
I'm gonna whistle a tune
Oh, there's a desert that size can't be measured
I'm gonna count all the dunes
 
Lord Huron – Ends of the Earth
 
 

2 Januari

| in: Träning
 
Har precis ätit klart och sitter för tillfället och kollar kvartsfinalen mellan USA-Ryssland i väntan på kvartsfinalen mellan Sverige-Finland.
Vilken match det kommer bli! Båda lagen vill vinna till varje pris och nu är det verkligen vinna eller försvinna.
Vad har jag gjort idag då? Jo, vi spelar en ringetteturnering i Kista som började den 1:a och slutar den 4:e. Det har kommit lag framförallt från Finland, men även ett lag från Tjeckien där alla spelare är gamla hockeyspelare.
Vi har än så länge vunnit två matcher och förlorat en i gruppspelet och har där med kommit tvåa. Dock har vi spelat två matcher både igår och idag då vi idag även mötte Ulriksdals damer. Vi förlorade den matchen, men vilken match det var! Och vilket tempo vi hade! Båda matcherna idag var fartfyllda och det är då vi spelar som bäst och får igång vårat spel.
Imorgon väntar en kvartsfinal och förhoppningsvis en semifinal beroende på om vi vinner första matchen eller inte, men vi hoppas på det bästa!

Gott nytt år!

| in: Everyday
 
Gott nytt år på er alla!
 
Tänk vad 2014 gick fort. För bara ett år sedan satt jag på Ringette-VM i Kanada och spenderade nyårsafton i en hotellkorridor.
Då inledde vi det nya  året med att spela ringette och det gör jag även detta år. Vi har en turnering nu 1-4 Januari (hur sjukt är det inte att det är januari igen?!) där vi spelar mot både finska lag och ett tjeckiskt.
Det ska bli riktigt kul att snöra på sig grillerna igen efter två veckors ledighet (say what?!) och jag är mer taggad än någonsin efter att ha kollat på JVM och sett hur deras matcher har gått.
 
2014 har varit ett bra och dåligt år. Jag har skrattat, gråtit, gett 100% både i skolan och på träningar/matcher, fått hjärnskakning, fått problem med ryggen, karat av att komma tillbaka, börjat lite smått med hockey, spenderat den bästa sommaren jag haft på väldigt länge med människor jag tycker om och mycket mer.
Med 2014 bakom mig välkomnar jag nu 2015.
Jag ska ta dagen som den kommer och försöka att inte oroa mig för mycket. Sluta stressa upp mig för små och betydelselösa saker. Alltid ge 100%, oavsett vad. Jag har framförallt ett rätt stort beslut att ta i år, men hur de än slutar vet jag vad jag vill. 
 
2015 - Mitt liv, min historia.