Energy bars

| in: Mat
Hade inget att göra i förrgår så jag och mamma ställde oss och gjorde energy bars. De blev helt okje, men kanske inte favoriten... Dessa följde i alla fall med mig till Husby idag och på sista landslagssamlingen innan vi får reda på om vi kommer med eller inte. Är så himla nervös, men vi får se hur det går.
 

Morning quote

| in: Quotes
 

Äntligen helg

| in: Everyday
Nu tar jag äntligen helg! Efter att ha suttit och hållit på med en historieläxa hela dagen så är jag äntligen klar och har lämnat in den. Känns himla bra att det är klart och att jag hann klart i tid också, tidsoptimist som jag är.
Nu blir det Once Upon a Time och popcorn. Mmmm!
 

I Wish - Cher Lloyd

| in: Music
Cher Lloyd har varit en av mina absoluta favoritartister och hon är en sann inspirationskälla för mig. Hon går sin egen väg och gör inte som alla andra. Denna låten har gått på repeat X antal gånger nu och jag bara älskar den! Lite tråkigt att hon inte kommer till Sverige och har konsert...

Studying company

| in: Everyday
Har skaffat mig lite sällskap när jag gör min sista historia läxa för den här veckan. Sällskapet fick bli min mormor och morfars lilla hund Olga då hon bor hos oss den här veckan. Himla mysigt! Så nu sitter jag här framför datorn med hunden i knät och pluggar. Lite i vägen är hon då det blir lite svårt att skriva, men men. Mysigt värre.
 

The Fox - Ylvis

| in: Music
Var inne och kollade på YouTube och hittade den här låten. Har hört kompisar som har snackat om den och hur irriterande den är - och det är den verkligen! Dock är den ändå ganska kul och melodin fastnar lätt på hjärnan.
 
Hittade även ett klipp när de var på The Ellen Show och jag trodde jag skulle dö! På riktigt! Kan verkligen inte sluta skratta åt hur allvarlig Ellen ser ut när hon sjunger med! Hahaha!

Visste ni att...

| in: Bekännelser
Jag är en sucker för killar med magrutor. Ser jag en kille som ser helt okej ut, men inte riktigt någon jag faller för direkt så blir han plötsligt 100 gånger snyggare om han har magrutor!
 
Om jag var en kille skulle mitt namn vara Emil. Fråga inte varför, men det skulle det bli i alla fall. Mamma trodde även att jag var en kille ett tag och kallade mig Emil när jag låg i magen eftersom att "en tjej inte kunde göra så ont".
 
Jag hade tandställning när jag gick i typ 2:an eller något sånt. Hade en sån där som satt uppe i gomen och inte kunde ta loss eftersom att jag var för trång i munnen.
 
Den satans tandställningen lossnade så den hängde på tvären i munnen den 23:e december för att jag åt en Brio-kola. Jag fick åka hem till min tandläkare på kvällen för att dra ut hela saken... Lyckat!

Hemska bilder i Photoshop CC

| in: Uncategorized
Usch! Jag har ju installerat testverisionen av Photoshop CC till min MacBook, därför ser bilderna hemska ut just nu. Inte nog med att allt är på svenska så vill inte riktigt programmet det jag vill... Är ju så van med större skärm och CS5 istället för CC. Jag vet att bilderna ser hemska ut, men jag ska försöka att bättra mig. Att det ska vara så stor skillnad att redigera på en laptop jämfört med en stationär... Usch säger jag bara! Det finns en anledning att jag AVSKYR Photoshop på svenska och det är just den att om man har på svenska är det väldigt svårt att kolla på engelska tutorials på YouTube eftersom att du måste översätta allt själv. Men men. Jag ska göra vad jag kan, men nu vet ni i alla fall varför det ser hemskt ut och att jag är medveten om det.
 
Exempel på nyligen redigerade hemska bilder...
 

Stockholm

| in: Everyday
Sitter i soffan med myskläder på. Himla skönt att bara slappna av efter en helt underbar dag med tjejerna i Stockholm. Shopping, fika och middag blev till en helt underbar eftermiddag! Tack tjejer!
Köpte bland annat en outfit till imorgon, en ny stickad tröja och två presenter. Gjorde även mitt första Hollister-köp någonsin (applåder!) men dock var det inte till mig, utan en present.
 
Nu ska jag fortsätta kolla på "Once Upon a Time"!
 

Längtar!

| in: Artister/Band
Torsdag idag och snart helg. Underbart! Imorgon drar jag mig on mot stan med vänner för att shoppa och fika lite och ha det allmänt myspysigt. På lördag blir det Körslaget igen. Tredje gången jag är där nu och denna gången blir det med lillebror och Erik. Himla kul ska det bli, men tycker lite synd om Erik som mer än gärna ville söka till Wille Crafoords kör, men fick inte. Lite surt men sånt är livet. Det ska bli kul att åka dit igen i alla fall!
 
En bild från förra veckans sändning
 

In the making

| in: Everyday, Natur
Sitter och tar en liten paus i pluggandet genom att blogga lite och även fixa en designbeställning. Har accepterat att göra en design åt en tjej som heter Emma som ska vara klar den här veckan. Har lite kvar, men snart så ska det nog vara klart och den blir defenitivt klar tills på söndag.
Jag har ju även lite läxor att göra och är snart klar med alla. Har bara ett grupparbete kvar att göra sen så är alla läxor för denna veckan klara. Puh!
 

School

| in: Everyday, Mat
Sitter i skolan just nu och väntar på att få fram negativ på filmen eftersom att vi har fotoat analogt. Det är himla roligt, men jag tycker fortfarande att digitalt är bättre och roligare. Normalt så tar man ju mellan 50-100 bilder när man är ute och fotar, men här har man bara 36/rulle varav 2-3st inte går då de blivit exponerade redan (massa krångliga ord i meningen...).
I morse blev det i alla fall laktosfri blåbär och jordgubbs yoghurt m. Allbran till frukost framför "Once Upon a Time". Himla mysigt!
 

Once Upon a Time...

| in: Music
Förra veckan hade jag väldigt tråkigt och började kolla på "Once Upon a Time" . Hade först bara tänkt kolla ett avsnitt eftersom att jag inte trodde att jag skulle tycka om serien, men den är faktiskt ganska bra. Inte lika bra som "Twisted" och "PLL", men helt okej ändå. Skulle väll inte säga att det är en serie man MÅSTE kolla på, men om man inte har något annat för sig så är den helt klart sevärd!

This weeks challenge

| in: Veckans utmaning
Även denna veckan har PT Ida Warg en utmaning på sin blogg. Det är Jägarvila i totalt 20 minuter denna veckan som står på schemat så vem är med? Vågar du?

Bebis ♥

| in: Everyday
 
Detta är min lilla bebis just nu! Min underbara MacBook Pro som jag har fått låna av skolan. Är så himla lycklig just nu! Nackdelen är bara det attnär jag installerade testverisionen av Photoshop CC så installerades det på svenska... Fattar nada... Men men. Underbar dator iaf!

Nischa eller inte nischa en blogg?

| in: In My Head
Jag har länge funderat på om jag ska hålla mig till ett specifikt ämne på min blogg, t. ex. foto, men har kommit fram till att för mig handlar det mer om att jag lägger upp inlägg som jag själv skulle vilja läsa i andras bloggar. Om jag skulle nischa min blogg till foto (som exempel) skulle jag känna att jag skulle vara tvungen att posta massa asgrymma bilder minst 2ggr per dag och tillslut skulle bloggen kännas som en börda istället för någonting som jag tycker är kul att hålla på med. Är det fler som känner så?
Självklart skulle det ju vara kul om man skulle nischa bloggen och hålla sig till samma ämne mest hela tiden, men jag skulle själv tycka att det skulle bli lite långtråkigt att posta inlägg som handlar om i princip samma sak. Såklart så tänker jag på vad jag skriver och ja, min blogg handlar ganska mycket om mitt liv, träning och foto, men jag slänger även in inlägg med tips på bra musik och serier. Som jag sa förut skulle jag tycka att det skille bli jobbigt att blogga sitället för att tycka att det är kul.
 
Vad tycker ni man ska göra? Nischa eller inte?
 

Stärk överkroppen!

| in: Veckans utmaning
Jag har varit med sen i måndags, men har inte ni börjat med detta tycker jag verkligen att ni borde det! Veckans utmaning är att göra 30 armhävningar varje dag och de ska vara från tårna! Ida skriver: "Jag utmanar er nämligen att göra 30 armhävningar från tårna varje dag denna vecka! Inga meserier (= armhävningar från knäna) godkänns! Kan man bara göra en armhävning från tårna i taget så får man helt enklet köra 30 sets."
Klarar ni det?
 

Gårdagen

| in: Everyday, Porträtt
Detta var vad vi gjorde igår i skolan. Vi stod i mörkerrummet och framkallade bilderna vi tog med de analoga kamerorna förra veckan. Detta blev mina resultat, men det jag lämnade in var bilden längst upp till höger. Bilderna på mig är det självklart inte jag som har tagit, utan två av mina klasskamrater. 
 

Circle Of Life

| in: Everyday
Igår var jag och kollade på Körslaget med min pappa, mormor och lillebror. Det var himla kul, men himla varmt. Studion där de spelar in är så himla mycket mindre i verkligheten än vad den ser ut att vara på TV, och ingen air-conition hade de heller. Fick stå och fläkta mig med min plånbok i pauserna.
Jag åkte direkt från Solna då jag hade varit på träning och tanken var att jag skulle vänta i ca 5 minuter på att de andra skulle komma, men istället skjutsar Jolins pappa mig till Frihamnen (himla gulligt av honom!) och jag fick stå och vänta i värmen i 1h istället. När vi väl kom in fick vi platser som var till för "Team Rickard" och efter ett tag började det hela. Det var så himla grym stämning inne i studion och Gry påtalade gång på gång hur grymma vi i publiken var. Jag var så himla stolt över min faster och resten av "Team Rickard" och att Gry sedan säger att de fick flest röster blev alla hur glada som hest!
 
 

Mornin'

| in: Everyday, Natur
Godmorgon!
 
Hoppas att ni har sovit gott för det har i alla fall jag. Idag är det en ny dag med nya möjligheter. Eller något sådant i alla fall. Sitter på tåget påväg upp till Tumba för att börja första lektionen vid 8.15.. Kul att behöva ta bussen som går 7.20 (var för trött för att gå till stationen)! Aja, kort dag idag, slutar 12.25, så jag kan inte klaga. När jag kommer hem blir det nog X antal avsnitt av "Twisted" (grym serie för er som inte har sett den!) och kanske somna ett tag i soffan. Hur gött låter inte det? Ska ju träna hela helgen så vi får se om det blir en löprunda ikväll eller inte.
 

Skola...

| in: Everyday
Bloggade inget igår då jag inte hann eftersom att vi hade föräldrarmöte där även eleverna fick vara med så jag kom i princip hem och sedan åkte igen. Det gick bra, inget nytt för mig precis, men ah. Pappa ville att jag skulle följa med ändå så då gjorde jag det.
Idag har jag inte gjort så mycket heller. Kom hem, åkte till träningen och kom hem igen. Just nu sitter jag och håller på med engelska läxan lite och imorgon blir det att plugga både historia och matte.... Två ämnen som jag verkligen spyr på!
 
Nu blir det att duscha lite snabbt och sedan slänga sig i sängen för att kolla klart på ett avsnitt av "Twisted". Någon som kollar på den serien?
 

Morning quote

| in: Quotes
 

Welcome September

| in: Everyday, Natur
Det regnar och regnar ute och det märks verkligen att det går mot höst. Jag har försökt förneka det, men nu går det verkligen inte att säga något annat. Ändå tycker jag hösten är mysig. Massa mysiga och stora stickade tröjor, fina höstskor, mysiga hemmakvällar med täda ljus och en bra film och varm choklad! Mmm det låter himla mysigt!

Snälla tränare

| in: Träning
Idag var vi 6 personer på träningen + 3 tränare. Vi spelade smålagsmatcher 3 mot 3. Tränarna var i ett lag och sedan var vi indelade i svart och vitt. Det laget som vann över tränarna skulle få glass av en av våra tränare, men tyvärr vann varken svarta eller vita. När första personen är påväg ut ur omklädningsrummet efter träningen får hon inte gå. Istället fikc vi sitta och vänta på Jeppe som hade varit och köpt glass i alla fall. Hur grymma tränare har man inte?! Till spelarna i JSK: Ångrar ni att ni inte var med?
Glass smakar som bäst efter träningen!
 
 

Kvällstankar

| in: In My Head
Det är kväll och jag ska egentligen sova, men det kan jag inte. Istället flyger det runt en massa tankar i huvudet. Jag har precis kommit hem från en kompis efter en hel dag i Stockholm med massa shopping, jag har borstat tänderna, tvättat av mig sminket och är klar för att sova, men tar istället fram datorn och börjar surfa runt lite. Det första jag kollar är tre av mina nya klasskamraters bloggar. Fy bubblan vad de är duktiga på att fota! Det är nu jag börjar oroa mig på riktigt. Vad är det jag har valt för linje? Inser jag hur grymt duktiga alla andra kommer vara? Kommer jag klara det? Kommer jag kunna prestera lika bra och få lika fina bilder som alla andra? Tänk om jag är sämst, vad gör jag då?
 
Jag har en tendens att börja tävla med alla om allt (vilket bara i slutändan har resulterat i att jag mår apdåligt efteråt och vill bara krypa ner under täcket och aldrig komma fram igen för att jag känner mig så dålig). Jag vill vara bäst på ALLT och visst försöker jag bli bättre, jobba hårdare och se resultat fortare, men det blir oftast bara tvärt om. Jag orkar inte, jag känner mig sämst och resultaten kommer bara långsammare och långsammare.
 
Det här med att försöka vara bättre än alla andra vet jag inte är bra för mig, speciellt psykiskt. Just nu är jag inne i en period då mat är något jag tänker på väldigt ofta. Jag får ångest så fort jag äter godis, popcorn, chips och kakor, men ändå gör jag det. När jag mår dåligt blir godis något jag stoppar i mig extra mycket vilket bara får mig att må ännu sämre. Därför börjar det gå ut över frukost, lunch och middag. Tanken "Fan jag skulle inte tryckt i mig den där påsen med Tutti Frutti-rings! Aja, jag äter bara mindre middag så blir det bra" är bara en av de tankar om mat och onyttigheter som har gått igenom mitt huvud denna veckan och visst blev det så. Jag åt inte alls lika mycket till kvällsmat som jag borde ha gjort just därför att jag åt den där dumma påsen med Tutti Frutti-rings.
 
Jag har massor med komplex över min kropp, mitt utseende och min vikt precis som alla andra. Jag är inte perfekt - ingen är perfekt! Av alla dessa komplexen jag har är min vikt och hur min mage ser ut de jag har svårast för. Jag har något som kallas "Belly fat" som egentligen är helt normalt och alla har det, men ändå är det någon jag stör mig på enormt mycket. Jag vet att det är ca 80% kost och 20% träning som gäller för att få bort det (så är det med allt! Du kan inte försöka gå ner i vikt med hjälp av att bara träna utan man måste ändra kosten också) men det är där skon klämmer. Jag kan inte ändra mina kostvanor. Tro mig, jag har försökt. Att inte äta för mycket kolhydrater gick inte. Hur fan skulle jag hålla reda på hur många kolhydrater pasta inehöll gentemot den mängden jag åt? Nej, det var ingen idé.
Att börja äta mer sallad har i och för sig fungerat ganska bra, men det är fortfarande MYCKET som saknas! Sen kommer vi till onyttigheterna. Att sluta äta kakor, popcorn, chips, godis, dricka läsk, cider och annat som innehåller tillsatt socker går bara inte för mig. Jag har provat allt möjligt - att ta bort det helt, bara äta en dag i veckan, äta när det bjuds på det och annars låta det vara. Ingenting fungerar! Och inte heller blir det bättre av att jag pluggar på Tumba Gymnasium och har promenadavstånd till Tumba Centrum där det finns massor av affärer...
Jag ränkade lite och på två veckor (och jag har bara gått i skolan i två veckor!) så har jag gjort av med ca 130kr på godis och cola, men mest godis. 130kr på två veckor är mycket! Det är äckligt!
 
Där har vi det! Ordet äckligt. När man säger att något är äckligt ställer hjärnan om det och det blir till "jag är äcklig". I alla fall gör min hjärna det. När jag tänker på hur äckligt mycket godis jag tyckt i mig de två senaste veckorna tänker jag ännu mer på hur äcklig jag är som har lyckets trycka i mig allt.
 
Varför i hela friden har jag suttit här i ungefär en och en halv timme och skrivit allt detta när jag egentligen bara vill hålla allt för mig själv? Jo, jag tror det är för att egentligen vill jag inte hålla allt för mig själv, utan jag vill berätta det för någon, men jag vet inte vem. Därför blir det i bloggen som jag skriver detta. Jag vet att det finns tjejer i min ålder, yngre och äldre som känner ungefär samma sak, går igenom samma sak, har gått igenom det eller är påväg in i det. Jag tycker att alla ska hjälpa varandra. Pusha varanda och prata med varandra! Ge varandra kommentarer om hur fina ni tycker att någon är idag. Säg något snällt eller säg bara "HEJ" och ha världens största leende på läpparna. Jag lovar, ni kommer göra någons dag så otroligt mycket bättre!
Var inte rädda för att prata med varandra om era komplex. Ta hjälp av varandra och inse att ni är fina som ni är! Det finns bara en av DIG! DU ÄR SPECIELL, men du är inte perfekt. Det är ingen! Kom ihåg det!
 
Jag hoppas att ni läser detta och tar till er av det. Det finns många där ute som känner precis såhär, men inte vågar prata om det för att de tycker att det är onormalt eller bara jobbigt att prata om. Jag har gått till skolkuratorn på min gamla skola många gånger och har försökt jobba på att tränga bort alla negativa tankar genom att tänka positivt, men jag har alltid fått tillbaka dem igen när det går dåligt. Att skriva detta inlägget är en del i mitt sätt att ta hand om detta. Jag vill kunna hjälpa andra som går igenom samma sak för jag vet att man inte klarar det själv, men för att kunna göra det måste jag ta hand om mig själv först.
Om ni sklle vilja berätta om hur ni känner, hur ni mår, om något jobbigt har hänt eller om ni bara känner att ni vill ha någon att prata med, någon som lyssnar, tveka då inte på att maila mig på [email protected]. Vi klarar oss igenom det här - allihopa! Vi har varandra!