Biggest Loser 2014

| in: Fitsporation
Nu är det dags för Biggest Loser 2014. Som jag längtat! Det är så kul att se alla som kämpar så himla hårt för att komma i form och se bara vilken resa Simon Kachoa, som vann förra året, har gjort. Från att väga nästan 180 kg till att stå på dansgolvet i Let's Dance. Vilken kämpe! Beundrar alla som är med och verkligen jobbar stenhårt för att få en förändring. Här är första delen i Simons krönika och om ni inte har läst den tycker jag vekligen ni ska göra det.

And the winners are...

| in: Träning
Tyvärr gick det inte som planerat. Detta året var helt enkelt inte vårat år att vinna. Även idag låg vi under, men tog igen och låg under och tog igen, men det räckte inte hela vägen. Sollentuna var helt enkelt bättre än oss idag och tog där med hem guldet. Grattis tjejer!
Matchen om guldet i dam-serien var det där emot inte Sollentuna som tog hem, utan segertippande USK. Även om de hade vunnit nästan alla matcher i serien, och där med gått direkt till final, gick de in i en ny match och nya krafter. Man såg att Sollentuna var trötta efter att ha spelat en match tidigare, men gav dem ändå bra motstånd till en början. I slutet blev det lite halvdant, men jag förstår dem. Jag hade också varit helt slut i kroppen efter att ha spelat både en match igår och även en match idag, dvs. två riktigt tuffa matcher. Guldet tog som sagt USK och slutresultatet blev 11-4.
 
Åter igen, ett stort grattis till de svenska mästarna!

Några sista ord

| in: In My Head
Några sista ord innan jag går och lägger mig. Jag är så jäkla stolt över hela mitt lag! Över alla spelare, ledare och coacher som har tagit oss hela vägen dit vi är idag. Att börja dagen med att vinna med 19-2 är inte alltid till en fördel tyvärr... I den andra matchen räckte det tyvärr inte hela vägen. Vi låg under, men tog igen. Fick avbrott i matchen när vi precis hade fått igång vårat spel. Kommer tillbaka och kommer snabbt i underläge. Vi lyckas ta igen det, men inte hela vägen. Med ett slutresultat på 11-15 går vi tyvärr som förlorare från planen, men vilken match vi gav dem! För att kunna få spelet att fungera, att ta igen såpass mycket när man ligger under och att aldrig tappa humöret {undantag för de sista 45sek...} krävs det en hel del.
Imorgon ska VI visa vilka som är regerande mästare! VI ska ta hem det där guldet och VI SKA ALDRIG SLUTA KÄMPA! Jag vet att vi kan! Nu kör vi...

Med dessa ord säger jag godnatt! Imorgon är en ny dag med nya möjligheter! Och kom igåg: ingenting är omöjligt!

Stockholm City

| in: Everyday
Har spenderat hela dagen inne i Stockholm idag och har därför inte bloggat något. Hade svenska på morgonen och sedan bar det iväg in till stan. Jag och Näva shoppade lite och gick sedan och åt på Waynes. Åt en himla god råkostsallad. Vi gick på teater också med skolan, men den var rätt obehaglig så jag kommer säkert drömma mardrömmar inatt...
 
Råkostsalladen på Waynes
 

"In the long run we are all dead..."

| in: Självporträtt
Satt och pillade lite i Photoshop för några veckor sedan, vilket resulterade i denna bilden. Kanske lite fel årstid att lägga upp sånna här bilder, men vad gör det att det inte är halloween? Ibland kan man bara inte hjälpa det! Har även lite fler bilder från denna fotograferingen som jag tänkte visa er, men eftersom jag inte har prioriterat att få upp dem på bloggen har jag inte heller redigerat klart dem än...

27 Mars 2014

| in: Everyday
God morgon!
 
Kom till skolan för över en timme sedan och sitter nu och skriver på min historiauppsats. Har egentligen inte lektion förrän 12.15 (!), men efter lite tjat från mamma kom jag i alla fall iväg till skolan och sitter jag nu här, 3h innan jag ens börjar min första lektion... Det var plugga nu eller ingen träning ikväll som gällde så valet var rätt enkelt.
 

Träning och balans i livet

| in: Träning
Igår var jag på en väldigt intressant föreläsning som hette "Träning och balans i livet". Det var den föredetta bodybuildern Lennart Matikainen som höll i den. Eftersom att jag inte hade riktig koll på vad föreläsningen handlade om hade jag inte heller hunnit skaffa mig några stora förväntningar, men när jag väl var där och satt och lyssnade tog jag till mig väldigt mycket av det han sa. Det handlade inte så mycket om träning, utan mer om hur man får en balans i livet. Han berättade hur lusten till att träna och skador hängde ihop och hur viktigt det var att ta hand om sina relationer och inte bara fokusera på sig själv, även om man inte ska glömma bort sig själv.
Jag lärde mig väldigt mycket och det finns absolut grejer som han lärde oss som jag kommer ta med mig framöver! Jag köpte även en av hans böcker "Optimal styrketräning" som han skrivit tillsammans med bodybuildern Anders Granheim. Det är en bok på 1.2kg som bara handlar om träning och hälsa. Har än så länge bara skummat igenom den, men den verkar vara bra.
 

Äckelhistoria

| in: Everyday, Natur
Usch vad jag avskyr historia! Tråkigare ämne får man leta efter! Att sitta och skriva sida upp och sida ner om varför demokratiseringen dröjde i Europa och USA är inte riktigt min grej. Att skriva svenskauppsatser är väll ändå okej på något särr, men att skriva om historia? Nej tack!
Har just nu en historiauppgift som ska in på torsdag och jag har skrivit 1 sida om en av punkterna vi ska ta upp... Ja, jag får väll ta och skylla mig själv att jag inte tagit tag i det tidigare, men det är ju så tråkigt. Finns ju annat som är mycket roligare ju! Att blogga, träna och titta på serier till exempel.
Tur att våren är påväg så att man blir gladare!
 
 

Sverige - Canada

| in: Träning
Igår spelades det en ringettematch mellan Sweden United Stars och Alberta Ringette {ett kanadensiskt ringettelag} här i Järna. Det kryllade av folk på läktaren och jag kan säga med 100% säkerhet att det inte varit så mycket folk på någon hemmamatch den här säsongen som det var igår. Dock förlorade Sverige tyvärr med 15-5, men de kämpade på sjukt bra!
Idag spelas ytterliggare en match mellan Sweden United Stars och Alberta Ringette, men denna gågnen i Ritorp och med andra spelare i Sweden United Stars. Jag spelade inte igår, utan var och kollade på matchen och nu är jag mer taggad än någonsin! Vi måste ju slå dem idag!
 

Veckans utmaning - Squats

| in: Everyday
Efter att ha kört Wargun challenge i 10 veckor har ni Ida Warg börjat med veckans utmaning igen. Som jag längtat! Har själv inte kört Wargun challenge och kan därför inte säga hur den var, men veckans utmaning är jag självklart med på!
Nu utmanar jag er på denna veckans utmaning som är att göra 500 squats innan veckan är slut. Skriv gärna en kommentar om ni är med och glöm inte heller att gå in på Idas blogg och anmäla er genom att göra samma sak. Hon har även skapat en hashtag så vi kan inspireras av varandra #wargpower.
Nu kör vi!
 

Bananpannkaka

| in: Mat
God morgon! 
 
Eller snarare god förmiddag... Vaknade vid nio, men istället för att gå upp låg jag kvar i sängen och kollade på lite YouTube videos. Var jätteskönt att bara ligga och dra sig. Gick sedan upp och gjorde i ordning bananpannkakor toppade med bär, vindruvor och vaniljkesokvarg till frukost. Jag brukar i vanliga fall inte orka ställa mig och göra iordning en smoothie, pannkakor eller gröt, men idag kände jag för det. Enkelt, gott och sockerfritt!

Tips för att hålla sig borta från sötsaker?

| in: Frågor och svar
 
Har försökt med sådana där utmaningar förut men har alltid gett upp efter några dagar, har du några tips att ge?
 
Jag har alltid satt förbud för mig själv mot sötsaker framförallt, men det har aldrig hållit för mig heller. För mig handlar det om att utmana mig själv och bevisa för mig själv, och för andra, att jag faktiskt kan klara det!
Om du har problem med att du blir frestad när andra äter försök förklara för dina vänner och familj att du försöker klara dig utan det och att du skulle uppskatta om de kunde försöka undvika att äta det i din närhet. En annan bra sak är att äta regelbundet och att äta mellanmål. Jag äter ca 5-6 gånger om dagen och då äter jag mellanmål mellan både frukost/lunch och lunch/middag. Det gör att jag inte går och småäter sånt jag kan hitta hemma i skåpen. Försök även dricka tillräckligt med vatten under dagen. Själv har jag alltid med mig en vattenflaska fylld med vatten liggandes i väskan eller med mig på lektionerna så jag kan dricka när jag vill. 
En annan sak man kan göra är att istället för att förbjuda sig själv helt så kan man unna sig en dag i veckan, t ex fredagar. Då har du den dagen där du faktiskt får unna dig det du vill, men att du håller dig borta från allt vad sötsaker heter under övriga dagar.
 
Jag utgår bara från mig själv och har absolut ingen som helst djupare kunskap om kost. dessa tips är grejer som fungerat för mig och jag har testat mig fram, och gör det fortfarande, för att hitta det sättet som är bäst för mig.

"Got a secret? Can you keep it?"

| in: Uncategorized
Har ni sett senaste PLL avsnittet? SÅÅÅÅ SPÄNNANDE! Höll på att få hjärtklappning när jag satt på bussen och kollade här om dagen. Ska inte spoila om det är någon som inte sett, men jag kan verkligen säga att jag inte var berädd på vad som skulle hända. Satt till och med och sa för mig själv "Jag är inte redo att se vem A är! JAG ÄR INTE REDO!" och ja... Har ni inte kollat på det tycker jag verkligen ni ska göra det och om ni inte följer serien, ja du... Då tycker jag att du ska ta och börja kolla på den från börja. Bättre serie finns inte! Okej, kanske Grey's Anatomy, men i alla fall...

100 days without sugar challenge

| in: Everyday
Ni vet att jag denna veckan och en vecka framöver ska hålla mig borta från allt som har med sötsaker att göra, men efter att ha läst ett inlägg på Ellens blogg har jag blivit inspirerad till denna challenge. 100 dagar utan socker i form av att vara utan sötsaker så som godis, chips, kakor, choklad, läsk etc, försöka dra ner på vit pasta, vitt mjöl och vitt bröd och istället försöka ersätta dessa livsmedel med fullkornsmjöl, fullkorns pasta och grovt bröd. Hur bra låter inte denna challange?! Hon har skapat en hashtag på instagram som heter #FITSPOORATIONCHALLENGE för att alla ska kunna inspirera varandra.
Let's do this!

Diktvadå?!

| in: Everyday
Engelska, idrott och svenska, så har min dag sett ut. Spelade en variant av handboll på idrotten och jag blev påhoppad av en snubbe i min klass som man inte vill bli påhoppad av... Ja, mer behöver jag ju inte säga... Nu är det svenska som står på schemat och eftersom våran vanliga lärare är sjuk har vi en vikarie som inte verkar ha så stor koll på allt. Vi ska göra diktanalyser och helt ärligt har jag inte riktigt koll på det än, så lite hjälp skulle ju inte skada...

Timmys

| in: Mat
Dagens frukost bestod av smoothie med kavrg, banan, hallon och björnbär och sedan en macka med keso och skinka på. Har aldrig varit någon stor smoothie-älskare, men på senaste tiden har jag kommit till att älska det. Så gott och nyttigt på samma gång!

Watch out bitches, I'm back!

| in: Träning
Äntligen är jag tillbaka på banan igen. Älskar det! Dock känns det som om jag har tappat lite under veckan jag inte tränat... Men men, nu är jag tillbaka och mer taggad än någonsin! Dagens pass bestod av:
 
Uppvärmning
15 min cardio
5 min utfall på löpband
 
Benpress
20 reps - 50kg
20 reps x 3 set - 60kg
20 reps - 70kg
 
Seated leg curl
20 reps - 20kg
20 reps x 3 set - 25kg
 
Leg extentions
20 reps x 3 set - 15kg
 
Barbell squat
20 reps x 3 set
 
Barbell lunges
15 reps/ben
 

Truth or Dare

| in: Everyday, Outfits
T-shirt: Zara | Jeans: MQ
 
Detta hade jag på mig när vi åkte till Skärholmen här om dagen, då det fortfarande var vårväder ute och inte snö... Japp, det har snöat. Älskar snö, men just nu vill jag ha sommar! Dock är det sol ute, så jag ska väll inte klaga.
Igår var det första träningen efter att jag blev lite smått sjuk. Gick inte jättebra, men det var så jäkla skönt att stå på isen igen och få spela. Idag blir det att åka till gymmet i alla fall. Har inte varit där på en vecka så nu jäklar ska det köttas! Ska även försöka vara sockerfri i 2 veckor igen då jag själv känner att jag mår mycket bättre av det.
 
Ha en bra dag!

SKHLM

| in: Everyday, Shopping
Har spenderat dagen i Skärholmen med Petrus och pappa för att shoppa lite grejer. Denna gången var det dock inte till mig vi skulle handla grejer, utan till Petrus. Nya svarta byxor, vårjacka, tröja, skärp och ett par skor var det vi kom hem med och allt var himla snyggt! Att vi köpte en tröja  var lite min förtjänst. Eller ja, rätt mycket faktiskt. Petrus hade ALDRIG tittat på den, och än mindre satt på sig den, om inte jag hade varit med. Ibland är det bra att syrran är med.
Vi har även varit med om sämsta servicen idag också. Var inte alls mycket folk inne på Stadium, men ändå fick vi stå och vänta i minst 10 minuter innan killen som skulle hämta skorna som vi hade bett om, kom och sa att han skulle hämta någon annan som kunde hjälpa oss. Då hade han även tagit lite andra kunder undertiden vi stod där och väntade på att han skulle hämta de där förbannade skorna. Ursäkta mig, men man behandlar verkligen inte kunder så!
Skor: Stadium / Jacka och tröja: Intersport

Flower power

| in: Natur
Nikon D5100 + Nikkor 50mm 1.4G
 
Var tvungen att testa redigera lite i Photoshop CS5 på min MacBook. Har letat som en dåre efter testverisionen och äntligen hittade jag den! Gillar faktiskt varken Photoshop CS6 eller Photoshop CC när man rediegrar på en liten dator då man inte ser speciellt bra och programmet lägger till skärpa själv när man förminskar bilden. Gillar det inte...

Dumma hals

| in: Everyday
Har haft ont i halsen även idag så det blev inte någon träning för mig idag och som det ser ut nu blir det ingen imrogon heller, men vi tar en dag i taget och hoppas på det bästa. Änad sedan pappa åkte hemifrån och upp till träningen har jag sprungit runt hemma och sjungit. Kanske inte det bästa att göra med tanke på halsen, men vad ska man annars göra om man har så jäkla mycket energi i kroppen att man inte vet vart man ska ta vägen? Ställde mig även och gjorde en sminkning på mig själv i brist på annat och nu ligger jag här på golvet i mitt rum och vet inte vad jag ska hitta på härnäst. Boede egentligen plugga lite, men jag orkar verkligen inte plus att det är SÅÅÅ TRÅKIGT! Matte och historia är det jag behöver plugga och de är verkligen inte mina favoritämnen...
 
 
 

You're mind says yes but you're wallet screams no!

| in: Inspiration
1 LÄNK / 2 LÄNK / 3 LÄNK
4 LÄNK / 5 LÄNK / 6 LÄNK
Jag skulle verkligen behöva lite nya kläder och speciellt till sommaren. Helst av allt skulle jag vilja byta ut nästan hela min garderob, men eftersom man är en fattig student går det inte riktigt tyvärr...  Här är lite av de kläderna och skorna jag skulle vilja införskaffa. Är helt kär i denmönstrade toppen btw!

Sjukstuga

| in: Everyday
Har inte mått speciellt bra idag och valde att stanna hemma. Vaknade upp med ett huvud som höll på att sprängas och snurrade som attan och som om inte det var nog hade jag så ont i halsen att jag inte kunde prata eller svälja så någon skola blev det inte för min del. Har istället bara varit hemma och sovit och kollat på "Twisted".
I måndags var vi även i Romme med skolan och åkte skidor, därför blev det ingen bloggning i måndags. Var så himla trött när jag kom hem. Igår hade jag foto hela dagen och stod där med i mörkerrummet. På kvällen var det träning och dum som jag var åkte jag dit och tränade även om jag hade ont i halsen... Sånt ska man inte göra, jag vet, men jag ville verkligen träna och kroppen sa ifrån ordentligt.

She Looks So Perfect - 5 Seconds Of Summer

| in: Music
Kan inte sluta lyssna på 5SOS's nya låt "She Looks So Perfect" och jag kan inte vänta tills de kommer till Sverige! Så grymma! Plus att videon till låten är rätt... Hmmm... Ja jag vet inte riktigt vad jags ka säga om den så ni får kolla påd en istället.

Happy Saturday ♡

| in: Everyday, Mat, Recept
Gjorde en underbar frukost imorse bestående av en krämig smoothie med vaniljkesokvarg och müsli och en macka med ägg till det. Ska göra lite lunch om en stund och sedan gå ut på en promenad. Man måste ju passa på när det är så fint väder ute!
Tänkte bara slänga in receptet till smoothien och vaniljkesokvarg.
 

 
Krämig smoothie
* Jordgubbar
* Banan
* Mango
* Naturell kesella
 
1. Tina det som är fruset i mikron
2. Släng ner alla ingredienser i en mixer
3. Mixa!
 
Vaniljkesokvarg
* Keso
* Kesella
* Vaniljpulver
* Lite vaniljsocker
- eller annan sötning
 
1. Blanda ihop lika delar keso och kesella
2. Blanda ner vaniljpulver och lite vaniljsocker {inte för mycket då kan det bli för sött}
3. Smaka av och se om det behövs mer av något

Kickstart

| in: Fitsporation
Igår släppte TV3 trailern till det nya programmet "Kickstart" med PT:n Ida Warg som ska hjälpa Sara Montazami, Fanny Lyckman och Petra Tungården att komma igång med träningen. Det kommer börja sändas på tv3play.se den 19 mars så jag tycker helt klart att ni ska kika in!

Give me freedom

| in: Everyday
Har sprecis ätit lunch och ska snart tillbaka in i klassrummet och ha historia i en timme. Orkar inte sitta stilla i en lektionssal längre. Jag blir jättelätt rastlös och måste alltid hålla på med något. Sen har jag haft konstant huvudvärk i tre dagar också, vilket inte gör saken bättre direkt... Såklart glömde jag Alvedonen hemma och kan inte ta någon tablett förrän jag kommer hem vid 16-tiden.Blir så trött på mig själv att jag inte la ner några igårkväll! Mitt huvud sprängs! 
 
Vill tillbaka till friheten och kunna åka bräda varje dag. Det får gärna vara vinter i fjällen året om så jag kan åka snowboard! {Dålig mobilbild, tack jag vet, men jag har inga andra bilder just nu... Kameran har liksom hamnat lite i skymundan. Måste använda den oftare!}

Sockerfri?

| in: Frågor och svar, Träning
Vad räknar du som sockerfritt ? Alltså vad är det du utesluter från din kost just nu ?
 
Just nu äter och dricker jag inte godis, glass, kakor, snacks, läsk, saft, chokladdrycker, fet mat så som hamburgare och pizza {kan göra undantag om jag absolut inte har något annat val}, ja det som är onyttigt med andra ord. Jag försöker även tänka på bl.a.vad jag äter för bröd och müsli, om det är mycket tillsatt socker i eller inte, och även annat jag stoppar i mig. Jag försöker med andra ord undvika tillsatt socker i den mängd det går, men känner jag för att unna mig något så njuter jag av det istället för att ångra det, vilket jag inte gjort förut.
Jag har varit utan dessa saker i 2 veckor och känner att jag mår bättre när jag inte äter detta, men självklart är det upp till en själv. Vissa kör stenhårt och äter verkligen INGENTING med tillsatt socker, men jag känner inte behovet av att skära ner på det mer än vad jag gjör just nu. Vem vet, kanske jag gör det sen? Dock tror jag det är viktigt att unna sig någonting ibland för att kunna klara det i längden, speciellt om man har haft problem med sitt sockerbehov innan. Skär man ner för mycket på det kanske det fungerar i någon månad, men man kan lätt falla tillbaka i samma banor. 
 
Jag försöker äta minst 4 mål om dagen, men jag skulle behöva äta 5 {det 5:e är ett mellanmål mellan frukosten och lunchen}. Jag äter frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat. Sedan tar jag t ex en banan direkt efter träningen och beroende på hur sen eller tidig den är äter jag kvällsmat antingen före eller efter. Jag känner att jag mår bättre av att äta så och jag får i mig lika mycket mat som innan, men i fler omgångar. Detta för att minska mitt småätande, vilket jag har haft mycket problem med. Nu ska vi även tänka på att jag absolut inte är någon kostrådgivare utan bara utgår från mig själv.
 

Fettisdag

| in: Everyday, Mat
Igår var det fettisdag vilket innebar semlor. Har ju varit sockerfri i 2 veckor och jag kan säga att en halv semla räckte gott och väl! Skulle smaka en av farmors kakor som hon bakat till mig, men den var så jäkla söt att jag inte klarade av att äta den. Synd eftersom det är min favorit... Ska fortsätta med att vara sockerfri, men att låta mig själv äta något högst en gång i veckan.
 
Åt ni semlor igår?

It's time for some swag

| in: Outfits
Keps: Thailand // Jeans: Esprit // Jacka: Kappahl
 

Morning walk

| in: Everyday
Har precis kommit upp från duschen. Tog en powerwalk till mammas jobb och tillbaka eftersom att hon hade glömt sin iPad hemma... Hade tänkt att gå ut och gå, men i morse ångrade jag mig då det blev lite sent igår och jag var svintrött. Då ringde mamma och väckte mig så det var bara att gå upp och pallra sig iväg till hennes jobb. Jag klagar inte för det var jäkligt skönt att vara ute!
 

There's no better day than leg day

| in: Träning
Kom hem från gymmet för någon timme sedan där jag körde ett underbart benpass. Jag har inte haft en enda måndagsångest efter att jag började kötta ben på gymmet varje måndag. Det är verkligen bästa gympasset på hela veckan {förutom magpassen som jag också älskar, men ser tyvärr inte så stor skillnad som jag gör på benen...}! Nu blir det sängdags och upp tidigt imorgon för att kanske ta en lite promenad innan frukost!
 
Mina nya älsklingar
 

The fault in our stars

| in: Uncategorized
Kan inte sluta läsa boken "The fault in our stars" av John Green. Så himla bra! Har bara lästa några kapittel än så länge, men jag kan säga att jag redan är helt fast i den. Tur för mig att vi läser den på engelskan. Måste också se filmatiseringen av boken när den kommer på bio. Tror att den kommer vara sjukt bra! Jag har sett trailern och älskar den.

Järna VS SSK, P99

| in: Sport
Har inte publicerat dessa bilder förrän nu då jag glömt bort att jag har dem. Matchen spelades för några veckor sedan så jag kommer inte ihåg resultatet...