Sockerfri?

| in Frågor och svar, Träning
Vad räknar du som sockerfritt ? Alltså vad är det du utesluter från din kost just nu ?
 
Just nu äter och dricker jag inte godis, glass, kakor, snacks, läsk, saft, chokladdrycker, fet mat så som hamburgare och pizza {kan göra undantag om jag absolut inte har något annat val}, ja det som är onyttigt med andra ord. Jag försöker även tänka på bl.a.vad jag äter för bröd och müsli, om det är mycket tillsatt socker i eller inte, och även annat jag stoppar i mig. Jag försöker med andra ord undvika tillsatt socker i den mängd det går, men känner jag för att unna mig något så njuter jag av det istället för att ångra det, vilket jag inte gjort förut.
Jag har varit utan dessa saker i 2 veckor och känner att jag mår bättre när jag inte äter detta, men självklart är det upp till en själv. Vissa kör stenhårt och äter verkligen INGENTING med tillsatt socker, men jag känner inte behovet av att skära ner på det mer än vad jag gjör just nu. Vem vet, kanske jag gör det sen? Dock tror jag det är viktigt att unna sig någonting ibland för att kunna klara det i längden, speciellt om man har haft problem med sitt sockerbehov innan. Skär man ner för mycket på det kanske det fungerar i någon månad, men man kan lätt falla tillbaka i samma banor. 
 
Jag försöker äta minst 4 mål om dagen, men jag skulle behöva äta 5 {det 5:e är ett mellanmål mellan frukosten och lunchen}. Jag äter frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat. Sedan tar jag t ex en banan direkt efter träningen och beroende på hur sen eller tidig den är äter jag kvällsmat antingen före eller efter. Jag känner att jag mår bättre av att äta så och jag får i mig lika mycket mat som innan, men i fler omgångar. Detta för att minska mitt småätande, vilket jag har haft mycket problem med. Nu ska vi även tänka på att jag absolut inte är någon kostrådgivare utan bara utgår från mig själv.
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: