26/11-2013

| in: Everyday
God morgon alla fina!
 
Har inte hunnit blogga någonting varken i helgen, då jag var på Gransnäs, eller igår. Jag, Näva, Julia och Frida åkte runt i Salem för att filma scener till våran stumfilm som vi håller på med i skolan, och när jag kom hem bar det av till gymmet med mamma. Hann ju bara med 2 pass förra veckan, men denna veckan blir det desto fler då jag har landslagssamling hela helgen. Underbart!
Idag ska vi få lära oss hur iMovie fungerar och när jag kommer hem blir det plugg inför matteprovet, kör (kanske) och sedan träning. En himla skön dag med andra ord!
 
Ska ni hitta på något kul idag?
 

Mot Gransnäs

| in: Everyday
Sitter just nu på snabbtåget mot Linköping för att sedan åka vidare mot Tranås och till sist Gransnäs. Sitter i en vagn med massa barn och vuxna som alla känner varandra, men det är ändå bättre än sist jag åkte. Då var det till Göteborg och jag satt bredvid någon som snackade i telefon hela tiden och sa "ja, jag har ju suttit inne ett antal gånger". Jag var 12 och skiträdd!  Måste hinna köpa något att äta innan jag åker vidare till Tranås även om vi ska äta middag på Gransnäs för jag håller på att hungra ihjäl just nu. Kanske blir en liten sväng till resturangvagnen eller vad som nu finns här på tåget.
 
Ska bli himla trevligt att träffa alla igen, men jag måste säga att det inte var en självklarhet att jag skulle åka ner. Bestämde mig i princip samma sekund som pappa bokade biljetten, vilket var typ vid 11 igår kväll... Det ska ändå bli skönt att komma ner igen och jobba i köket, hänga med folk jag bara träffar när jag är där nere, sitta i kapellet och mysa och mycket mer. Kommer själv ihåg hur mycket jag längtade till återträffen och kan bara tänka mig hur de som konfirmerades i år känner sig.
 
Kajsa, jag och Linda i somras

Catching fire

| in: YouTube
Ver på bio igår med mina girls och HERRE MIN GUD VAD BRA DET VAR! Älskade den så jäkla mycket! Dock hade de tagit bort en hel del som fanns med i boken och om man inte har läst boken kan man ha lite svårt att hänga med i slutet, men den är helt klart sevärd även om man inte läst böckerna. Älskar verkligen The Hunger Games-serien!

"May the odds be ever in your favor"

| in: Everyday
Ikväll är det bio som gäller. Genom att läsa rubriken kan ni säkert lista ut vilken film jag och mina girls ska se. Älskar "Hunger Games"-serien och har gått och väntat på premiären för Catching Fire hur länge nu som helst! Ska bli så jäkla kul att få se Katniss, Peeta, Gale, Effie, Haymitch och alla andra igen. Gahh! Kan inte vänta till ikväll!
 
Sen så är ju Josh Hutcherson jäkligt fin och Jennifer Lawrence är ju inte så ful heller...
 
 

A Knight's Tale

| in: Everyday
Sitter och kollar på "A Knight's Tale" för 3:e gången. Himla kul film faktiskt, mne ser den mest bara för att jag har valt att kolla på den för en historiauppgift vi har. Vi ska nämligen kolla på en film, skriva handlingen lite kort och vilken historisk händelse den speglar och på vilket sätt kvinnor och män skildras i berättelsen. Ja, massa krångel och hela historiauppgiften ska vara inne på onsdag. Som jag klagar, men jag lovar, det hade ni också gjort om ni var jag! Avskyr historia och måste nu skriva massa för att svara på frågor så utförligt som möjligt, men jag försöker hålla humöret uppe. Dock är det lite svårt när man verkligen hatar ämnet...
 
Är inte riktigt såhär glad, men vi kan låtsas att jag är det
 
 

Jag vet det är slut. Vad gör väll det om hundra år när vi är tillbaks på noll?

| in: Everyday, Sport
Har spenderat eftermiddagen i ishallen då 99:orna hade match mot Katrineholm, men tyvärr så förlorade de med 2-1. Självklart hade jag med mig kameran och jag ska gå igenom bilderna lite senare ikväll. Har en sak till engelskan som ska in innan 23.59 ikväll som jag måste bli klar med innan jag gör något annat så redigering får det bli lite senare. Kom nyss på att jag har lite bilder på 99:orna som inte kommit upp på bloggen än... Woupsie!
 

Game day

| in: Everyday
God förmiddag!
 
Idag är det match som står på schemat. Sollentuna hemma denna gången. Älskar att spela hemmamatcher! Hur kul som helst, plus att det är första hemmamatchen för i år också. Tagga järnet!
Åt godaste frukosten idag också. Blev en macka med ägg, avocado och tomat och sedan ett glas med smoothie till det. Superlätt att göra och supergott! Dock hann jag inte fota eftersom att jag var så hungrig, men det får bli en annan gång. Har även träningsverk från igår då jag var på gymmet, men hur skönt är inte det egentligen? Älskar att få träningsverk för då vet man att man har tagit i riktigt ordentligt.
 
Vad ska ni hitta på en lördag som denna?

Sink in to the ocean

| in: In My Head, Självporträtt
Vill bara försvinna. Sluta existera för en stund. Hinna andas och ta det lugnt utan att ha några måsten. Bara vara. Är det för mycket att begära? Skolan tar upp nästan all min lediga tid, i alla fall den tiden då jag inte tränar. Jag vill bara vara för en sekund och hinna pusta ut innan alla måsten sätter igång igen. Inte känna någon stress eller press för att göra så bra ifrån sig som möjligt på alla uppgifter som ska in i tid, prov som ska göras och plugg som man inte har hunnit med under lektionen.
Nu låter det som om jag har massor att göra i alla möjliga ämnen, men faktum är att jag har en STOR historiauppgift som ska in på onsdag och en bok i engelskan som ska vara utläst och ha svarat på frågor till som ska in på söndag + att jag egentligen behöver räkna matte. Inte så många ämnen, men gigantiska uppgifter. Hade svenskainlämning förra veckan också som tog all min lediga tid och all min ork.
Jag vill bara slippa all stress, press, ta bort alla förväntningar lärarna har på mig och framförallt alla krav jag ställer på mig själv. Målet är att gå ut gymnasiet med så höga betyg som möjligt, men jag vet att på vägen kommer det ta kål på mig.
 
Jag är glad att jag inte valde natur, samhälle, teknik eller någon annan linje. Jag är glad att jag valde estet för annars hade jag inte orkat. Jag hade gått in i väggen redan nu och fått uppleva all skit igen. Det orkar jag inte med!
 

Omåomigen - Studentfesten

| in: Music

You're nobody 'til somebody loves you

| in: Everyday, Självporträtt, Träning
God morgon fina ni!
 
Råkade sova lite länge i morse och missade nästan tåget. Woupsie! Tur att jag har mina underbara morföräldrar som så snällt skjutsade mig till tåget 07.50 imorse. Vad hade jag gjort utan dem? ♥
Har inte så lång skoldag idag i alla fall. Mentorstid, historia och matte är vad som står på schemat. Går till 15 och sen åker jag hem innan det blir att åka vidare till Solna för match. Det är faktiskt riktigt skönt att ha match på vardagar. Då är man redan vaken och har ätit mat och så i god tid. Jag blir oftast mer taggad till matcher som är på vardagar också, plus att vi spelar mot USK. SÅ SJUKT JÄKLA TAGGAD!

Charmtroll

| in: Everyday
TJENA TJENA!
 
Sitter i skolan och ska ha svenska. Hade boxning på idrotten så min hand dampar lite och skakar som f*n, men kul var det! Har utvecklingssamtal idag också. Ser inte riktigt fram emot det, men känns bättre än vad det gjort tidigare. Första under gymnasietiden liksom. DOck börjar det kl. 16.30 så det blir att sitta kvar i skolan i ca 3h efter att vi slutat, men jag har ju Näva så jag ska nog överleva. Passa på att göra massa plugg och käka lite på Subway till middag. Gosmys!
 
Charmig bild på två lika charmiga girls!
 

Black & White

| in: Självporträtt
Nikon D5100 + Nikkor 50mm 1.4G
50mm / ISO:100 / Slutartid: 1/80 / f 1.4
Foto, redigering, på bild: Jag

A little taste

| in: Självporträtt
Tog fram kameran igår och började fota lite självporträtt. Det var ett tag sedan det hände, men det var kul att göra det igen. Börjar faktiskt känna mig lite obekväm framför kameran, men det ska vi få bort. Här är i alla fall ett smakprov på resultatet. Resten kommer upp lite senare ikväll!

Ringette för hela slanten

| in: Träning
Kom precis hem från en helg i ishallen med landslaget. Det har varit himla kul och vi är ett himla skönt gäng som kommer åka till Kanada.
Lördagen spenderades på Sollentuna vallen med först ett ispass på förmiddagen/lunchen och sedan en match mot U16 på kvällen. Det blev utklassning så det skrek om det. 21-2 till oss blev slutresultatet, men ändå missade vi hur många passningar som helst och de två första perioderna var sådär. När vi fick till spelet blev det mycket bättre och vi satte 11 mål på 2 perioder. Idag hade vi först fys (som bestod av att spela fotboll) och sedan en isträning. Kan man ha en bättre helg?
 
Följ @sverigeringette på instagram!
 

Snart klar!

| in: Everyday
Hejsanhoppsan vänner!
 
Tar en liten paus i mitt skrivande just nu. Sitter och skriver klart slutet på disskusionsdelen av min analys just nu. Det är bara den kvar och sen är jag i princip klart. Ska bara be mamma läsa igenom allt och så ska jag bara redigera texten lite, sen får fanskapet lämnas in. Ska bli så himla skönt att kunna bocka av den från listan! Vet inte hur många timmar jag lagt ner på denna saken och hur många morgnar jag har gått upp tidigare för att hinna åka till skolan och skriva innan jag börjat och idag satt jag kvar i skolan i ca 2h efter att jag hade slutat för att jag behövde skriva, men blev ändå inte klar. Biblioteket stängde och jag åkte hemåt med tåg som var sena som f*n.
 
Men idag är det ändå fredag och jag är ändå ganska glad eftersom att jag har landslagsträningar hela helgen och kommer inte göra annat än att spela och umgås med alla underbara i laget. Ska bli himla kul!
Nej, nu måste jag skriva lite så jag verkligen blir klar någon gång.
 

School sucks (woupsie!)

| in: Everyday
Tror på riktigt att jag kommer dö pga. för stora uppgifter i ämnena i skolan. Håller på med svenskan, men har både engelska, historia och matte att göra. Tror jag avlider snart... Sen ska vi ha engelskaredovisning på fredag och då ska även svenskan in. Att skriva en narratologisk analys (himla krångnligot ord som inte ens jag vet vad det betyder) är något av det värsta jag gjort! Dramaturgiska kurvan, propps 31 gestaltfunktioner och folksagor är ord jag spyr på just nu, men snart är det klart i alla fall och det är en riktig lättnad.
 
Såhär känner jag mig just nu:

Synopsis?

| in: Everyday
Sitter i skolan och försöker skriva en synopsis (en kort text om vad filmen ska handla om) till en stumfilm som jag, Näva, Julia och Frida ska göra. Det är en av grejerna som vi måste göra för att kunna klara en av de kurser vi läser just nu, vilket på ett sätt ska bli kul, men samtidigt lite tråkigt eftersom att vi alla sökte foto för att vi ville fota och inte filma. Men men. Ska man klara kursen så får man göra vad som krävs och göra sitt bästa i alla fall. Vi har i alla fall kommit på en idé som vi ska köra på som jag tror kommer bli kul när vi filmar.
 
Vad gör ni idag?
 

Internmatch

| in: Träning
Idag spelades en internmatch mellan JSK Ringette röd och JSK Ringette vit. Jag var med i röda laget och gissa vilka som vann? RÖDA SÅ KLART! Sen att jag gjorde 4:a mål och några assist behöver man ju kanske inte skryta med... ;} Nej, men alla spela bra och det var sjukt kul att både Evelina och Annika var med idag.
Imorgon blir det att köra ett intervallpass på gymmet efter skolan då konditionen inte riktigt är på topp... Gick rätt fort idag på matchen, men som pappa sa "det är bara som en fis i vinden om man jämför med hur det kommer vara i Kanada..." och han har helt rätt. Blir att ta det här med att bli lite mer vältränad seriöst kanske...
Nu ska jag kolla finalmatchen i Tv-pucken med lillebror.
 
Ha en fortsatt trevlig söndag!

Amen

| in: Quotes, Träning