Tips för att hålla sig borta från sötsaker?

| in Frågor och svar
 
Har försökt med sådana där utmaningar förut men har alltid gett upp efter några dagar, har du några tips att ge?
 
Jag har alltid satt förbud för mig själv mot sötsaker framförallt, men det har aldrig hållit för mig heller. För mig handlar det om att utmana mig själv och bevisa för mig själv, och för andra, att jag faktiskt kan klara det!
Om du har problem med att du blir frestad när andra äter försök förklara för dina vänner och familj att du försöker klara dig utan det och att du skulle uppskatta om de kunde försöka undvika att äta det i din närhet. En annan bra sak är att äta regelbundet och att äta mellanmål. Jag äter ca 5-6 gånger om dagen och då äter jag mellanmål mellan både frukost/lunch och lunch/middag. Det gör att jag inte går och småäter sånt jag kan hitta hemma i skåpen. Försök även dricka tillräckligt med vatten under dagen. Själv har jag alltid med mig en vattenflaska fylld med vatten liggandes i väskan eller med mig på lektionerna så jag kan dricka när jag vill. 
En annan sak man kan göra är att istället för att förbjuda sig själv helt så kan man unna sig en dag i veckan, t ex fredagar. Då har du den dagen där du faktiskt får unna dig det du vill, men att du håller dig borta från allt vad sötsaker heter under övriga dagar.
 
Jag utgår bara från mig själv och har absolut ingen som helst djupare kunskap om kost. dessa tips är grejer som fungerat för mig och jag har testat mig fram, och gör det fortfarande, för att hitta det sättet som är bäst för mig.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: