Snö och blåst, men kul ändå

| in: Everyday, Träning
Idag har jag bara varit i skolan hela dagen. Haft historia och matte som vanligt, men för en gångs skull var historian rätt intressant. Håller på med 1800-talet just nu och fick svara på lite frågor. Efter skolan var det bara att åka hem, plugga lite och sedan upp till ishallen. Egentligen skulle vi ha träning, men eftersom det var matcher idag så var det frivillig träning på uteisen. Vi var inte jättemånga, men vi hade så kul i alla fall, trots all snö och att det var motvind vart man än åkte. Imma på visiret och ringen som försvann i snödrivorna så man inte såg den när man fick en passning och missade.
 
 

I'm just an ordinary girl in an ordinary world

| in: Outfits
Byxor: Bik Bok // Linne: American Eagle Outfitters // Jacka: Lindex

Järna VS Tyresö/Hanviken, P99

| in: Sport
 

B&W

| in: Inspiration
 
B&W
HIttade en himla fin klänning på nelly.com som jag verkligen skulle kunna tänka mig att ha på mig!

Helgen

| in: Everyday
Det har ekat tomt är i ett par dagar, men jag har verkligen haft fullt upp. Match (för både mig och Petrus), träning, shopping i Nacka och fika idag. I fredags åkte jag och Josse till Stockholm för att äta och vi satt och åt och pratade i flera timmar. Det var så skönt att bara sitta och prata med någon. Har heller inte träffat henne på väldigt länge så det var också himla kul!
Igår var det Nacka som gällde. Petrus skulle ha match så därför passade jag, mamma och pappa på att åka till Nacka Forum och shoppa lite. Kom hem med ett par träningsbyxor, en sportbh, ett par nya gymhandskar och en tröja. Efter shoppingen bar det av till ishallen för att kolla på när Järnas 99:or spelade mot Nacka. Matchen slutade 4-0 till Järna och alla kämpade superbra! Fredén gjorde hattrick och Bemström fick en riktigt läskig smäll, men som tur var så gick det bra.
Idag har det varit 2h träning och fika hos Sara som stod på schemat. Superkul helg till skillnad från hur de brukar se ut (film, popcorn och cola...).
 

el nävurlito

| in: Everyday
Hola babes, Näva här!
Olivia lämnade mig ensam i korridoren, så jaa, vad gör man liksom? Tänkte väl mest att tjoho, jag har en dator här som ingen använder, ehehhehehe, plus att jag vart lite bloggsugen då jag bloggat förut men gett upp på det ex antal gånger....
 
Hursomhelst, det är torsdageftermiddag och vi väntar på att våran mattelektion, och även våran sista lektion, ska börja. Lite seg med matte då jag inte fattar så mycket, men vi går ändå i en sån härlig dagisklass så ja, det blir ändå rätt chilli liksom. Sen ska jag väl hem och jaa, ingen aning vad jag ska göra, vet att Olivia har match iallafall så får se hur den går, önska henne lycka till! ;)
 
Puss
 

World Ringette Championships 2013, North Bay, Canada - Del 2/2

| in: WRC 2013/2014, North Bay, Canada
Näst sista dagen i North Bay och vi ska spela bronsmatch. Alla var taggade till 1000
Det satt även "Heja Sverige"-flaggor uppsatta i hela hallen med våra autografer på.
Vi förlorade tyvärr matchen, men det var lite glada miner trots allt.
My blev även utsedd till matchens spelare.
Och sedan fick vi ta en lagbild.
Jeppe skulle absolut ha en bild på en sjuk Olivia, så det fick han.
Dagen efter var det dags för prisutdelning där Finlands landslag fick ta emot guldet...
...och likaså deras U19-lag.
Linda fick även ta emot pris för "Most valuable player in Team Sweden".
Sedan var det slut på våran resa. Vi spenderade sista timmarna i Toronto och shoppade innan vi åkte vidare till flygplatsen.
Att åka till Canada var en av de coolaste resorna jag någonsin gjort, men det var tråkigt att jag blev sjuk. Dock siktar jag på nästa VM som går av stapeln i Helsingfors och självklart att vara frisk hela resan!

Fuck this shit!

| in: Everyday
Idag har varit värsta dagen på riktigt riktigt länge. Det började med att jag var så jäkla trött att jag knappt orkade kliva upp ur sängen. Visste att jag inte skulle ha idrott och var inte precis glad över att vi kulle ha håltimme mitt under dagen. När jag väl sitter på tåget och har kommit till Östertälje får jag ett sms om att våran engelska också är inställd. Engelska är det första vi har på onsdagar... Jag och Näva har spenderat 4.5h i skolan utan att ha haft en enda lektion tack vare våran engelskalärare.
Vi hade ganska roligt trots allt och jag skulle gärna vilja se övervakningsvideorna med våra fina danser och när vi skreksjöng på danska... Herregud! Vi är rätt crazy av oss, men kul hade vi i alla fall. Vi lyckades ju fördriva 4.5h i skolan.
 
 

Frozen

| in: Uncategorized
Såg den nya Disneyfilmen "Frozen" (eller Frost som den heter på svenska) i lördags med familjen. Den har inte haft premiär i Sverige än, men går att kolla på diverse sidor på internet. Den var i alla fall väldigt bra. Jag är inte riktigt den personen som sätter sig ner och kollar på en barnfilm i vanliga fall, men denna var riktigt bra. Hade dock aldrig satt mig och kollat på den ensam, men nu ville resten av familjen det plus att de ville låna min dator så då satte även jag mig ner och tittade. Riktig myskväll med familjen med andra ord!
Har ni inte sett "Frozen" så tycker jag att ni ska göra det. En härlig familjefilm!
 

Om gymnasiet

| in: In My Head
Jag fick en fråga för någon dag sedan om jag inte skulle kunna berätta hur det är på gymnasiet, och visst kan jag det.
 
Jag går på Tumba Gymnasium med inriktiningen Estetik & Media - Foto och är väldigt nöjd. Jag valde den linjen för att jag dels älskar att fota, men dels också för att de två sista åren på högstadiet var väldigt tuffa för mig. Jag hade panikångest attacker, prestationsångest, var väldigt stressad och det var även mycket annat som snurrade runt i mitt lilla huvud under den perioden. Jag var bara på två stycken öppet hus, ena var på Tumba Gymnasium och andra på Wendela Hebbe Gymnasiet, och jag kan väl säga att det var mamma som var mest faschinerad över fotolokalerna inne på Xenter. Grejen med Tumba är att de har ett sammarbete med Xenter som gör att vi får låna deras studio m.m. att jobba i, vilket är underbart. Vi har också två heldagar som bara består av den inriktningen vi har valt, vilket gör så att det känns som om man bara går tre dagar i skolan då du tillbringar de andra två inne på Xenter och går endast in i skolan för att äta mat.
Jag var inte överfaschinerad (och är fortfarande inte) över linjen i sig, men jag kan ju inte direkt klaga på vårat schema. Vi har 3 lektioner per dag och slutar väldigt tidigt. Himla skönt!
 
Fick även frågan om jag hade fått några nya vänner och vad jag tycker om klassen. Well, vart ska jag börja? Jag går i en "studiegrupp" som alltså är den gruppen jag har de vanliga ämnena, så som svenska, engelska och matte, och sedan har jag en "klass" som är de jag läser foto med. Jag har fått vänner i båda klasserna och jag kände även/visste vilka några var innan jag började. Bla. visste jag vem Näva var innan vi började då våra pappor jobbade på Scania under samma period. Vi har dock inte träffats på ca 12 år, men vi klickade direkt.
Att börja och knappt känna någon var lite läskigt till en början, men det har gått bra. Det finns dock personer i båda klasserna som inte säger så mycket, vilket är väldigt tråkigt. Jag vet hur det är att vara väldigt blyg och tyst av sig och det är inte roligt om man genetligen inte är sådan. Fotoklassen består enbart av tjejer, så jag är väldigt glad över att alla estet 1:or blandas i studiegrupperna annars hade jag verkligen inte klarat av det! Studiegruppen är helt okej. Alla är rätt snälla, men ibland kan de bli för mycket... Att sitta en torsdagseftermiddag och ha matte där det mer är som en dagisklass ibland kan vara rätt jobbigt, men de är ganska bra trots allt. 
 
Till er som ska söka gymnasium nu kan jag bara säga att ta det lugnt! Allt kommer att lösa sig på ett eller annat sätt. Tycker ni inte om linjen ni valt så är det bara att gå och prata med eran SYV så går det nog att ordna. Vänner kommer ni få. Försök inte vara någon annan än er själva - ni är fina som ni är! Jag trodde att jag inte alls skulle få några vänner, men gud så fel jag hade! Jag är en av de personerna som brukar vara rätt tyst bland nya människor, men vi hade så många som var väldigt tysta så då klev jag automatiskt in och var mig själv till 100%, vilket ni också ska göra! Gå bara in och var er själva! Det kommer ni långt på.
 
 

Winterland

| in: Outfits
Byxor och mössa: Åhlens // Skjorta: Cubus // Väska: Accent

Today is leg day

| in: Träning
Är precis hemkommen från ett benpass på gymmet. Mina ben är helt döda nu och jag förstår egentligen inte hur jag pallade med att gå hem... Som sagt var det ben det fick bli idag och det var hur skönt som helst. Har inte tränat benen speciellt mycket nu på sistonde då mest fokus har legat på mage/bål eftersom jag dels vill försöka få magrutor och dels för att det är en viktig del i ringetten. (Läs mer om dagens pass på min träningsblogg Born To Be Fit)
Nu ska jag göra iordning något att äta, för jag är vrålhungrig!
 
Chao!
 

Finland vs. Canada - Exhibition game

| in: Sport, WRC 2013/2014, North Bay, Canada

Replay - Zendaya

| in: Music
 Har lyssnat på "Replay" om och om och om igen i två dagar nu. Kan inte få nog! Den är så bra och man kan absolut inte sitta still när man hör den. Eller i alla fall inte jag. Sitter antingen och rör på huvudet, stampar med foten eller helst av allt bara ställer mig i rummet och dansar! Inte för att jag kan dansa, men man blir så sugen på att dansa så att det inte går att hålla emot.
Några av er kanske känner igen Zendaya från Disney's TV-serie "Shake it up" där hon spelar Rocky Blue. Zendaya är så himla duktig dansare och jag tror att hon kommer gå riktigt långt inom musiken!
 

Fika på en torsdag

| in: Everyday
Igår var tåget försenat så jag och näva satte oss och fikade lite. Eller vi delade på en semla, men det var himla gott!
 

Style is eternal

| in: Inspiration
Style is eternal
Klicka på bilden för att se vert allt kommer ifrån
 

World Ringette Championships 2013, North Bay, Canada - Del 1/2

| in: WRC 2013/2014, North Bay, Canada
När hade landat i Toronto och hämtat vårat bagage skulle vi åka med buss till North Bay. Vi står och väntar på bussar som ska ta oss dit och när det väl kommer bussar visade det sig att vi skulle åka skolbuss. En gul amerikansk skolbuss. "Hur fan ska vi få plats?" undrade vi, men efter lite packande gick det och det bar av mot North Bay.
Första dagen var det några som blev intervjuvade av CTV...
...medan vi andra satt och väntade på att få åka till ett shopping mall.
Vi åkte i coola vans de hade gjort i ordning för VM.
Och vi stannade även vid en skylt som de hade satt upp och tog lite bilder.
På kvällen var det dags för öppningscermoni där vi gick luciatåg. (Dessa bilder är tagna av en fotograf som var där och fotade)
Andra dagen var det dags för våran första match mot USA och alla var taggade till 1000.

Please, don't forget

| in: Quotes

Städa

| in: Everyday
God förmiddag!
 
Har inte hunnit med så mycket än så länge. Hade tänkt att jag skulle städa rummet, men har inte kommit så långt än. Försöker även bestämma kvällens planer med Jolin och Ida, men det är inte så lätt när 1/3 inte svarar... Bio är det som gäller - en försenad födelsedagspresent till mig från dem. Sitter och lägger in en talbok på iTunes också. Mycket på en gång, men det är snart klart! Pappa lyckades dock tappa bort ena plastfickan till en av skivorna.... Lyckat!
 
Mitt rum just nu...
 

Hundraåringen

| in: Uncategorized
Nu är jag på väg hem från Heron City. Det blev biokväll med familjen trots allt. Vi kollade på "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och den var sådär. Den hade sina stunder, men ingen jag måste se igen. Robert Gustavsson gjorde rollen väldigt bra i alla fall.


Frisk, nästan...

| in: Everyday, Natur
Är nästan helt frisk nu! Så himla skönta att äntligen kunna träna igen. Hade träning idag istället för imorgon eftersom vi egentligen skulle ha match mot Sollentuna imorgon, men den blev inställd, så nu är huvudet insällt på att det är söndag idag. Total mind fuck! Sen har det ju börjat snöa också! AWESOME!
Kanske blir det bio ikväll med familjen, men vet ännu inte riktigt vad planen för ikväll är (kommer antagligen sluta med att jag sitter i källaren och kollar på film idag också).
 

Äntligen hemma!!!

| in: Everyday, WRC 2013/2014, North Bay, Canada
Äntligen är jag hemma! Eller, egentligen kom jag hem för drygt 48h sedan, men har inte haft orken till att uppdatera bloggen. Har i princip levt i en bubbla de senaste 10 dagarna där allt har kretsat kring ringette och ringette VM så jag har inte tänkt på någonting annat heller. Bilder m.m kommer komma, men har två fyllda minneskort så det kan ta ett tag att gå igenom alla bilder... Vaknade vid 12 igår och insåg att jag hade sovit runt 13h den natten, men idag blev det inte lika många timmars sömn. Sen är det skola imorgon och det ser jag INTE fram emot! Vill inte tillbaka. Vill vara ledig resten av livet. Och spela ringette såklart.