Ett Sista Glas - Miriam Bryant

| in: Everyday
Och om jag haft ännu en slant
Och en till chans att stanna kvar
Så finns en kille här i stan,
som jag tänker på typ varje dag

I'm going crazy over here!

| in: Everyday
 
Hej på er mina hjärtan!
Hur skönt är det inte att det äntligen är höstlov? Jag tycker i alla fall att det är grymt! Dock fick jag ju världens sämsta start på lovet...
 
I torsdags vaknade jag upp med halsont och min röst var totalt borta. Stannade hemma från skolan för att jag skulle bli bättre, vilket jag blev, och på fredagen åkte jag med alla andra 3:or för att lyssna på föreläsningar i Älvsjö.
Det kändes rätt bra under hela dagen, men det halsonda låg och lurade hela tiden.
Som tur var hade vi ingen landslagsträning på fredagen, vilket betydde ännu en kväll att vila på.
Igår vaknade jag dock upp med samma skit som i torsdags. 0% i röstkapacitet och ont i halsen, därför blev det ingen träning på lördagen heller. Istället följde jag med hela familjen + våra småkusiner och deras föräldrar, till Vasamuseet. Där gick vi runt hela förmiddagen och hade det jättetrevligt.
Gick och la mig tidigt för en gång skull i hoppp om att jag skulle vara frisk igår, men såklart spökade halsen igen och gav mig istället ännu en dag utan träning... Är så himla trött på att ha ont i halsen nu att det är helt vansinnigt!
Fick dock 3 uppgifter klara igår och nu sitter jag i skolan (say what?!) för att fortsätta med några fotouppgifter.
Hoppas ni fick en bättre start på erat lov än vad jag fick! Puss, så hörs vi senare!

Love Myself - Hailee Steinfeld

| in: Music

Måndag

| in: Everyday
Och så var det måndag igen och där med ännu en ny vecka. Nu är det dock bara en vecka kvar till höstlov, så det är bara att hålla ut!
Har haft en stor presentation att förbereda till engelskan och såklart har jag skjutit upp det till sista sekunden så igår blev jag klar med talmanuset, men har fortfarande inte någon Power Point och det ska hållas på onsdag... Japp, lilla fröken sista minuten är jag det. Dock tror jag ändå att det kommer gå helt okej. Tydligen kommer vi få feedback och betyget direkt efter också, vilket känns skönt. Då behöver man inte sitta hela höstlovet och undra om man klarade det eller inte.
 
Just nu är det en hel del stressmoment i livet måste jag säga.
På våra fotolektioner har vi hållit på att arbeta med upphängning av bilder och design av monter till Fotomässan där vi kommer stå och visa upp en uppgift vi fotade förra året. Varje år ställer nämligen 3:orna ut på fotomässan och på fredag har vi ingen lektion så vi har behövt jobba extra hårt för att vi skulle bli klara förra vecka, men det är fortfarande saker som måste fixas. Gaah!
Utöver det har vi vanliga prov, inlämningar och presentationer plus att jag har ringetteträning på is 5 gånger i veckan, var av tre stycken ligger fredag, lördag, söndag så att hela helgen går. Men jag klagar inte så mycket eftersom det är med landslaget och jag vet vad som krävs för att vi ska bli så bra som möjligt inför WRC. Hur som helst. I detta ska jag även få plats med minst tre sjukgymnastikpass per vecka och umgås med vänner.
Som sagt: det är en hel del stressmoment i livet just nu och att få ihop schemat är inte det enklaste... 
 
Gud vad mycket text det blev nu, men så blir det när man inte skriver på ett tag. Ska verkligen försöka bättra mig!  Vi hörs snart, puss!

Stories - Avicii

| in: Music
Det som går på repeat i mina lurar för tillfället är Aviciis nya platta Stories. Har inte varit så mycket för Avicii innan, men dessa låtar tycker jag är hur bra som helst. Mina absoluta favoriter från albumet ser ni nedan, men även Pure Grinding, som är en av de nya låtarna som inte finns med på nya plattan.
Sedan pappa köpte högtalare ut till vårat vardagsrum har dessa spelats non stop av både mig och brodern min på högsta volym! Totalälskar det!
 

Day And Night

| in: Inspiration
Day and night
 
Lite inspiration till två enkla outfits för både vardagen och lite mer festlig till kvällen.
Riktigt enkelt att ändra en outfit genom att bara byta ut ett par saker, samt bättra på make upen till kvällen.
Tycker att det är så himla snyggt och enkelt med en kjol, polotröja och ett par lårhöga stövlar. Det tar verkligen emot när man inte hittar de där perfekta stövlarna, och jag vågar inte heller beställa ett par från nätet ifall att de skulle vara i fel storlek... Men men, det är väll bara att leta vidare.

World Ringette Championships 2016

| in: Träning
 
Förra veckan hände en riktigt rolig grej. Landslagstruppen publicerades i tisdags och på eftermiddagen fick jag ett samtal från en av tränarna som sa att jag kom med. Den 27 december är det där med äntligen dags för World Ringette Championships 2016 i Helsingfors, Finland!
Att jag har fått ännu en chans att spela ett VM är riktigt kul och att det redan gått 2 år sedan sist är helt otroligt. Tänk att tiden går så himla fort.
Förra gången var det North Bay, Kanada, som VM gick av stapeln i, men denna gången behöver vi inte resa lika långt. I år spelas VM som sagt i Helsingfors, Finland, men även om resvägen inte är så lång kommer det bli en resa värd att minnas. Säga vad man vill, men att spela ringette i FInland är rikigt jäklarns kul och en upplevelse i sig!
Förra gången Finland höll i ringette VM var 2010 och stämningen i hallen då var riktigt mäktig. Jag var där för att spela en skuggturnering med ett "All star-lag" från Sverige och kollade på när det dåvarande Svenska landslaget spelade. Jag kommer ihåg hur alla drömde om att en dag få chansen att spela VM, och nu sitter jag här, 5 år senare och ska få åka på den där resan. Den känslan är otroligt mäktig!

1 Oktober

| in: Everyday, Inspiration
Tänk att ännu en månad har gått på året 2015. Nu är vi inne i oktober, en riktig mys-månad. Kommer bli en hel del varma drycker och mysiga tjocktröjor framöver kan jag lova!
 
Idag har det inte hänt så mycket. Åkte in till stan för att kolla på en utställningen "Through Life And Time" av Lennart Nilsson på Galleri Kontrast på Hornsgatan under eftermiddagen och efter det åkte jag hem.
Var ute och körde lite med pappa nu på kvällen och sitter just nu och pluggar teori. Har satt ett datum som jag ska försöka ta körkortet till, men vi får se hur det går. Ska verkligen försöka ta det där jäklarns körkortet nu så mamma och pappa slipper skjutsa mig överallt...
Har även en riktigt rolig sak att berätta för er, men tar det imorgon istället. Nu ska jag fortsätta plugga teori. Puss!